Counselorsdag 25 januari 2020

Thema van de dag:

“Oog in oog met kwetsbaarheid”

 

In haar recente boek ‘Oog in oog met kwetsbaarheid’ beschrijft Marijke Leys hoe je als coach of counselor je cliënt in contact kan brengen met kwetsbare of gekwetste stukjes in hun innerlijke bus. Ieder van ons ontwikkelt in zijn jeugdjaren bepaalde manieren om ervoor te zorgen dat we aanvaard worden in ons gezin en in de groepen waarin we leven. Op die manier beschermen we onze menselijke raakbaarheid. In Voice Dialogue termen spreken we dan over subpersonen, stukken van onszelf die in een Voice Dialogue sessie een eigen fysieke plek krijgen. Hierdoor krijgt de cliënt zicht op de eigenschappen die hij ontwikkeld heeft (bv. Zorg dragen voor anderen, de dingen goed willen doen, de dingen zelf doen, controle houden) en leert hij toegang krijgen tot nieuwe eigenschappen (zelfzorg, leren dat iets goed genoeg kan zijn, delegeren, loslaten). Soms zien we echter dat de onderliggende gekwetstheid zodanig groot is dat een cliënt heel moeilijk kan separeren van bestaande patronen, dat hij blijft samenvallen met een bepaald gedrag. Iemand werd als kind bijvoorbeeld ernstig gepest en is nog steeds bang om in groep zijn mening te geven. Marijke geeft toelichting bij hoe je als counselor iets kan betekenen als je oog in oog komt te staan met kwetsbaarheid.

Marijke Leys werkt al 20 jaar als integratief psychotherapeute en is mede-oprichter van Groepspraktijk De Kering in Tienen. Tevens is zij door Focus on Emotion opgeleid als EFT-therapeut. In 2006 richtte zij het Voice Dialogue Instituut op waar ze sindsdien samen met een aantal door haar opgeleide trainers al meer dan 400 professionals in Vlaanderen en Nederland opleidde in deze werkmethodiek. In het voorjaar van 2018 verscheen haar eerste boek ‘Oog in oog met kwetsbaarheid’, een praktisch vakboek voor coaches en therapeuten die in hun werk te maken krijgen met de trauma’s van hun cliënten. www.voicedialogue.be  en www.praktijkdekering.be

Programma

  • 9u30 Ontvangst
  • 10u00-12u00 Oog in oog met kwetsbaarheid:Theoretisch kader en demonstratie van de methodiek adhv casussen door Marijke Leys
  • 12u00-13u30    Maaltijd met broodjes
  • 13u30-15u30 Demosessie door Marijke, gevolgd door een moment in kleine groepjes, waarbij stilgestaan wordt bij eigen beschermingsmechanismen of die van cliënten.
  • 15u30-17u00 Afsluitende receptie

Praktisch

Docenten: Marijke Leys

Datum: zaterdag 25 januari 2020

Locatie: Hoge Rielen, Zaal Klaver, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee

Toelatingsvoorwaarden: de counselorsdag staat open voor counselors, psychotherapeuten (al dan niet in opleiding) en alle mogelijke geïnteresseerden. Ook wie interesse heeft om counselor/coach te worden is welkom (zie ook Opleiding Counselor / Coach – 3 jaar)

Deelnameprijs: 85 euro (lunch is inbegrepen). KMO-portefeuille is niet mogelijk.

Attest: deelnemers ontvangen na afloop een attest van deelname

Informatie: bij Marianne De Geyter  via 

Inschrijven: doe je via het iXtranet hieronder :