Emotion-Focused Therapy for individuals – Level I

door Robert Elliott (USA), Kurt Renders en Arne Heylen.

Ook in 2020 komt Robert Elliott zelf de EFT- level I  training geven. Dit is een vierdaagse training waarbij de theorie in het Engels wordt gegeven.

Emotion-Focused Therapie (EFT) is een empirisch ondersteunde (gebaseerd op 25 jaar psychotherapieonderzoek), emotie-gerichte, humanistische behandeling. Ontwikkeld door Greenberg, Elliott, Watson, Goldman en Rice. Het integreert elementen van persoonsgerichte- , gestalt – en existentiële therapieën in combinatie met de hedendaagse psychologische kennis, met name de emotietheorieën. In EFT werkt de therapeut met de hele persoon, niet met een syndroom of een klacht, en geeft aandacht aan elke cliënt in zijn of haar uniekheid. De EFT aanpak is daarom eerst en vooral cliëntgericht. Therapeuten nemen de hele persoon in aanmerking en zijn steeds gericht op het vormen van een supportieve, helpende relatie waarin de focus ligt op dat wat voor de cliënt op dat moment het meest belangrijk is. EFT is fundamenteel cliëntgericht en experiëntieel, maar een aantal aspecten van Greenbergs aanpak zijn nieuw of zijn een verdere differentiatie van wat we bij Rogers en Gendlin zien. Kenmerkend zijn een hoge mate van procesdirektiviteit en het werken met proces-signalen (markers) en proces-taken (tasks)

Deze level I training is een onderdeel van de EFT -opleiding zoals wereldwijd gegeven door Greenberg, Elliott en Watson. De gehele opleiding bestaat uit een level I, level II en Level III traning.

Deze opleiding wordt georganiseerd door Focus on emotion met de medewerking van de KU Leuven.

Docenten: Robert Elliott (USA), Kurt Renders en Arne Heylen

Data: Deze opleiding omvat in totaal 4 dagen en gaat door eind oktober 2020, telkens  van 9.30u tot 17.30u. Deze opleiding gaat door samen met de 32 studenten van het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor volwassenen. Er is slechts plaats voor 8 externe deelnemers. Aanmelden kan via deze link

Locatie: KU Leuven

Toelatingsvoorwaarden: Je bent psychotherapeut (4-jarige opleiding beëindigd) of counselor (3-jarige opleiding beëindigd) of zit minstens in het voorlaatste jaar van zo een opleiding.

Kosten: € de exacte kostprijs is nog niet gekend. (KMO portefeuille kan gebruikt worden), inclusief hand-outs en dranken tijdens de  pauze. Lunch is niet inbegrepen.

Informatie: voor vragen contacteer Kurt Renders: 03/2370073 of 

Inschrijven: Aanmelden voor de editie die in het najaar 2020 wordt georganiseerd, kan je via deze link.