Emotion-Focused Therapy for individuals – Level I

door Robert Elliott (USA), Kurt Renders, Arne Heylen, Sofie Talboom.

In 2020 zijn er twee EFT-level 1 trainingen van 4 dagen. Er is er één met Robert Elliott, Kurt Renders en Arne Heylen in oktober waarbij de theorie in het Engels wordt gegeven en er is er één met Kurt Renders, Arne Heylen en Sofie Talboom in november waarbij de theorie in het Nederlands wordt gegeven.

Emotion-Focused Therapie (EFT) is een empirisch ondersteunde (gebaseerd op 25 jaar psychotherapieonderzoek), emotie-gerichte, humanistische behandeling. Ontwikkeld door Greenberg, Elliott, Watson, Goldman en Rice. Het integreert elementen van persoonsgerichte- , gestalt – en existentiële therapieën in combinatie met de hedendaagse psychologische kennis, met name de emotietheorieën. In EFT werkt de therapeut met de hele persoon, niet met een syndroom of een klacht, en geeft aandacht aan elke cliënt in zijn of haar uniekheid. De EFT aanpak is daarom eerst en vooral cliëntgericht. Therapeuten nemen de hele persoon in aanmerking en zijn steeds gericht op het vormen van een supportieve, helpende relatie waarin de focus ligt op dat wat voor de cliënt op dat moment het meest belangrijk is. EFT is fundamenteel cliëntgericht en experiëntieel, maar een aantal aspecten van Greenbergs aanpak zijn nieuw of zijn een verdere differentiatie van wat we bij Rogers en Gendlin zien. Kenmerkend zijn een hoge mate van procesdirektiviteit en het werken met proces-signalen (markers) en proces-taken (tasks)

Deze level I training is een onderdeel van de EFT -opleiding zoals wereldwijd gegeven door Greenberg, Elliott en Watson. De gehele opleiding bestaat uit een level I, level II en Level III traning.

Docenten: Robert Elliott (USA), Kurt Renders, Arne Heylen en Sofie Talboom

Praktisch: deze opleiding omvat in totaal 4 dagen telkens  van 9.30u tot 17.30u. 

EFT level 1 in het Engels: docenten Robert Elliott (USA), Kurt Renders, Arne Heylen. De opleiding gaat door 26, 27, 28, 29 oktober 2020, te Leuven, samen met de 32 studenten van het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor volwassenen. Er is slechts plaats voor 8 externe deelnemers. Deze opleiding is VOLZET. Aanmelden voor de Engelse editie in 2021 kan via deze link. Locatie: KU Leuven. Deze opleiding wordt georganiseerd door Focus on emotion met de medewerking van de KU Leuven.

EFT level 1 in het Nederlands: docenten Kurt Renders, Arne Heylen en Sofie Talboom. De opleiding gaat door op 25, 26, 27 en 28 november 2020, te Antwerpen en aan deze opleiding nemen enkel externen deel. Locatie: Huis van de Sport, Antwerpen. Inschrijven voor deze opleiding is mogelijk onderaan deze pagina. 

Toelatingsvoorwaarden: Je bent psychotherapeut (4-jarige opleiding beëindigd) of counselor (3-jarige opleiding beëindigd) of zit minstens in het voorlaatste jaar van zo een opleiding.

Kosten: 895€ (KMO portefeuille kan gebruikt worden), inclusief hand-outs en dranken tijdens de  pauze. Lunch is niet inbegrepen.

Informatie: voor vragen contacteer Kurt Renders: 

Inschrijven voor EFT level 1 in het Nederlandskan via het iXtranet hieronder: