Emotion-Focused Therapy for individuals – Level II

met Jeanne Watson (CA), Kurt Renders, Arne Heylen en Sofie Talboom.

Emotion-Focused Therapie (EFT) is een empirisch ondersteunde (gebaseerd op 25 jaar psychotherapieonderzoek), emotie-gerichte, humanistische behandeling ontwikkeld door Greenberg, Elliott, Watson, Goldman en Rice. Het integreert persoonsgerichte- , gestalt – en existentiële therapieën in combinatie met de hedendaagse psychologische kennis, met name de emotietheorieën. In EFT werkt de therapeut met de hele persoon, niet met een syndroom of een klacht, en geeft aandacht aan elke cliënt in zijn of haar uniekheid. De EFT aanpak is daarom eerst en vooral cliëntgericht. Therapeuten nemen de hele persoon in aanmerking en zijn steeds gericht op het vormen van een supportieve, helpende relatie waarin de focus ligt op dat wat voor de cliënt op dat moment het meest belangrijk is. EFT is fundamenteel cliëntgericht en experiëntieel, maar een aantal aspecten van Greenbergs aanpak zijn nieuw of zijn een verdere differentiatie van wat we bij Rogers, Gendlin en Perls zien. Kenmerkend zijn een hoge mate van procesdirektiviteit en het werken met proces-signalen (markers) en proces-taken (tasks)

In de Level II training komen onder meer volgende onderwerpen aan bod: verdere toepassingen van de lege stoel-methodiek voor unfinished business, twee-stoelendialoog voor ‘conflict-splits’ onder meer bij depressie en sociale angst, meaning protest, alliantiebreuken en hoe deze te repareren … Theorie, demonstratie van praktijk en rollen- en situatiespellen worden gebruikt om deze materie levendig te doceren.

Deze level II training omvat 8 dagen en is een onderdeel van de EFT -opleiding zoals wereldwijd gegeven door Greenberg, Elliott en Watson. De gehele opleiding bestaat uit een level I, level II en Level III training.

Deze opleiding wordt georganiseerd door Focus on emotion met de medewerking van de KU Leuven.

Docenten: Jeanne Watson (CA), Kurt Renders, Arne Heylen en Sofie Talboom.

Data: deze opleiding omvat in totaal 8 dagen en gaat door samen met een deel van de studenten van jaar 3 van het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor volwassenen.

Dag 1: 22/11/2019: Case formulation (Kurt & Arne)
Dag 2-3-4:  13, 14 en 15 januari 2020: Empathy and empathic attunement door Jeanne Watson (CA) (samen met Sofie Talboom )
Dag 5: 21/03/2020: Clearing a space / twee stoelen dialoog gevorderd (Kurt & Arne)
Dag 6: 24/04/2020: Self-interruption/ self-soothing (Kurt & Arne)
Dag 7: 23/10/2020: Meaning protest/ unfinished business gevorderd  (Kurt & Arne)
Dag 8: 14/11/2020: Alliance difficulties / Open marker work  (Kurt & Arne)

Locatie: KU Leuven

Toelatingsvoorwaarden: Je hebt EFT Level I volledig afgerond.

Kosten: € 1495,- voor 8 dagen (KMO portefeuille kan gebruikt worden); erkend voor educatief verlof. Inclusief hand-outs en dranken tijdens de pauze. Lunch is niet inbegrepen.

Informatie: voor vragen contacteer Kurt Renders: 03/2370073 of 

Inschrijven : deze opleiding is volzet, aanmelden op de wachtlijst is mogelijk bij Kurt Renders