Workshop Proeven van Gestalttherapie : Dromen – ‘Alice (Alex) in Wonderland 25-26/10/18

Therapeutisch werken met dromen vanuit de Gestaltbenadering.

Tweedaagse voor psychotherapeuten en counselors, al dan niet nog in opleiding.

De dromen van onze cliënten (en die van onszelf) confronteren ons (zowel mentaal als lichamelijk) telkens weer met een andere zijnsmodus, en met de beperkingen van ons gewoonlijke wakkere rationele bewustzijn. Onze dromen laten ons proeven van andere ervarings- en verwerkingsdimensies, tonen ons iets van onze angsten en verlangens…en worden als anders maar als even werkelijk ervaren door de dromer.

Zeker in tijden van druk om protocollair en voorspelbaar te werken is het van belang met een open, niet-wetende en improviserende  houding een droom te verwelkomen en te verkennen samen met de cliënt.

“Al wat je droomt ben je zelf…”.  Al wat je droomt zegt iets over je patronen van in relatie zijn met belangrijke anderen, met de therapeut, met je gesitueerd zijn.  Dromen kunnen nog niet besefte aspecten/elementen  van de ervaring doen oplichten, dit kan zowel spannend, confronterend als bevrijdend en helpend zijn.

In deze workshop zullen we al doende verkennen hoe we open èn zorgzaam, in het hier-en-nu van de therapeutische relatie, samen met de cliënt, betekenissen kunnen laten oplichten vanuit het droomwerk.

Doelstelling is dat je na deze twee-daagse vrijer en creatiever durft aan de slag gaan met je cliënten en hun dromen. Breng je zorgen maar ook zeker je dromen mee, ze kunnen ons gidsen. Indien gewenst kan er ruimte gemaakt worden voor vragen uit de eigen praktijk.

Deelnemers krijgen na afloop een attest van deelname.

Datum : 25 en 26 oktober 2018

Max. aantal deelnemers : 14

Trainer : Veronique Vermeir (Klinisch Psycholoog-Gestalttherapeut-Supervisor)

Plaats : Congrescentrum De Pitte in De Schorre, Boom

Prijs : 300 € (KMO-portefeuille kan gebruikt worden)

Informatie : voor meer informatie kan je mailen naar

Inschrijven : doe je via deze link én een mail naar