Masterclass EFT for depression - met J. Watson

Masterclass EFT voor depressie (EFT for depression)

met Jeanne Watson (CA)

Depressie is een complex biopsychosociaal fenomeen en er is moeilijk één eenduidige en duidelijk oorzaak voor te vinden. Wanneer mensen depressief zijn, zijn verschillende niveaus van functioneren verstoord. Zij voelen niet alleen een verlies van interesse, plezier en genot maar ook een toename van verdriet, angst en schaamte.

Emotion-focused therapie (EFT) stelt dat emoties een adaptief potentieel in zich dragen dat – wanneer geactiveerd – cliënten kan helpen om te veranderen. Deze visie op emoties is gebaseerd op de overtuiging dat emoties in hun kern adaptief zijn en dat ze ons geholpen hebben om te overleven.

In therapie worden cliënten begeleid om hun emoties beter te identificeren, te ervaren, te exploreren en te transformeren en ze op een flexibele manier re reguleren. Hierdoor worden cliënten vaardiger om belangrijke emotionele informatie en betekenissen over hunzelf en hun wereld  te ontdekken. Daarnaast leren ze deze informatie gebruiken om een aangepast en vitaal leven te leiden.

In deze workshop zal naast theorie veel ruimte zijn om in kleine groepen te oefenen met de aangeleerde vaardigheden. Deelnemers zullen volgende topics aangereikt krijgen: typologie van depressie, emoties in depressie, het EFT-model om hopeloosheid in depressie te doorbreken, markers voor stoelenwerk en andere EFT-interventies voor depressie, …

Docenten: Jeanne Watson (CA)

Datum: 14 januari 2021

Locatie: KU Leuven (de exacte locatie volgt nog).

Toelatingsvoorwaarden: Je hebt minstens een EFT Level 1 achter de rug.

Kosten: € 185,- (KMO-portefeuille kan worden gebruikt), inclusief hand-outs en dranken tijdens de pauze. Lunch  is niet inbegrepen. Er zijn maximaal 28 deelnemers toegelaten.

Informatie opleiding: voor inhoudelijke vragen contacteer Kurt Renders: .

Inschrijven: doe je via het iXtranet hieronder. Heb je vragen over de betaling of facturatie contacteer dan