Medewerkers

Focus on Emotion v.z.w. is een onafhankelijk, niet gesubsidieerd opleidingsinstituut met een lange traditie in het opleiden van professionelen in de ervaringsgerichte benadering (sinds 1968).
De bestuurlijke leden, stafleden en medewerkers zijn allen free-lance werkzaam voor Focus on Emotion v.z.w..

De huisstijl van het vroegere FMS blijft ook met Focus on Emotion v.z.w. als een rode draad door onze opleidingen lopen. We blijven een opleidingscentrum die de persoon van de opleideling een centrale plaats toebedeelt. Vanuit een oorspronkelijke bezieling, wordt een gedachtegoed aangeboden dat in de huidige ‘snelle’ maatschappij een soort tegenstroom is. We streven naar het ontwikkelen van het Zelf-als-Instrument–In-Interactie. Als cursist wordt je uitgenodigd tot een innerlijke dialoog in een stap voor stap verdieping. Dit vraagt ruimte voor vertraging, aandacht en stilte.

In een persoonlijke ontmoeting met opleiders en medecursisten, vormt zich een dragende leer- omgeving met mildheid, erkenning, mededogen, acceptatie, respect en ruimte om meer jezelf te worden. Maar ook een klimaat waar dialoog, verbinding, oog voor de beleving van de overkant, samenwerking, vertrouwen en groeikansen aanwezig zijn. Daarnaast wordt je ook uitgedaagd , krijg je weerwerk in supervisies, wordt je een spiegel voorgehouden, geniet je de leerervaring van de groep als oefenterrein…

Alle opleiders beschikken over een ruime ervaring en een uitgebreide bagage in hun vakgebied. Hiermee vormen ze een link tussen praktijk en academische theorie. Cursussen worden steeds ingebed in een grondige experiëntiële theorie, in vorm gezet met praktijkgerichte methodieken en gedragen door de ervaringsgerichte begeleidershouding van ervaren opleiders.

RAAD VAN BESTUUR

Karel Binon : voorzitter
Erwin Vlerick en Geert De Groof: bestuurders

DOCENTEN

naam voornaam opleiding 1 opleiding 2
Adams Carl counseling
Binon Karel counseling
Stas Marita counseling
Wellens  Hilde kindertherapie
De Geyter Marianne counseling
Smets Ilse counseling
Renders Kurt EFT existentiële
Heylen Arne EFT
Druyts Wendy EFT
Peeters Luk EFT groepstherapie
Vanhooren Siebrecht EFT existentiële
Biernaux Tine kindertherapie
Bruyninckx Leen kindertherapie
Colin willy kindertherapie
Delvaux Tineke kindertherapie
Schoenmakers Pascale kindertherapie
Vlerick Erwin kindertherapie
Leys Christine groepstherapie
Libbrecht Hilde groepstherapie