Partner – QIT online

Focus on emotion en QIT online hebben een partnership afgesloten. In het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor volwassenen maakt QIT online een onderdeel uit van het opleidingsprogramma. Vanaf het tweede opleidingsjaar gebruik studenten QIT online om hun therapeutische processen te monitoren. Het systematisch gebruik van cliëntfeedback blijkt een erg waardevolle bron van informatie te zijn voor (beginnende) hulpverleners: het helpt hen een adequate inschatting te maken van het therapeutisch proces en het richt hun aandacht op te verwachten valkuilen en procesblokkades. Daarnaast verschaft het hen inzicht in hoe zij werken met cliënten en het leert hen hoe zij hun kwaliteiten optimaal kunnen inzetten, afgestemd op het concrete cliëntspoor. Uit onderzoek blijkt dat het feedbackgericht werken het competentiegevoel van studenten versterkt. Dit vertaalt zich vervolgens in een beter therapieresultaat.

In het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor kinderen en jongeren zal gewerkt worden met QIT4kids. QIT4kids werd speciaal ontwikkeld voor jongeren, kinderen en hun ondersteunend netwerk. De aangepaste tool maakt het mogelijk om ook kinderen en jongeren als volwaardige participanten in het dialogisch proces van de therapie te betrekken.

Focus on emotion wil met het partnership met QIT online het belang benadrukken van de meerwaarde van feedbackgericht werken in psychotherapie, zowel voor de cliënt als voor de hulpverlener.

Aanbod van QIT online

Naar aanleiding van dit partnership heeft QIT online een gratis en vrijblijvend starterspakket uitgewerkt voor wie zelf de meerwaarde van feedbackgericht werken in psychotherapie wil ontdekken.

  • je kan eerst QIT online gedurende 3 maanden gratis en vrijblijvend uitproberen, inclusief QIT4kids
  • je kan een gratis webinar volgen over de werking en meerwaarde van QIT online en online vragen stellen over het gebruik
  • tot slot krijg je toegang tot demonstratie- en instructievideo’s die het gebruik van QIT online glashelder toelichten

Meer info over dit starterspakket vind je via deze link.