top of page

Emotion-Focused Therapy (EFT) level 1 

4 daagse opleiding, in samenwerking met KULeuven

Deze level I training is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals wereldwijd gegeven door Greenberg, Elliott en Watson. De gehele opleiding bestaat uit een level A, B (Level I, II en III) en C training.

Website EFT level 1.jpg
Inhoud en werkwijze

Emotion-Focused Therapie (EFT) is een empirisch ondersteunde (gebaseerd op 25 jaar psychotherapieonderzoek), emotiegerichte, humanistische behandeling, ontwikkeld door Greenberg, Elliott, Watson, Goldman en Rice.

Het integreert elementen van persoonsgerichte, gestalt - en experiëntiële therapieën in combinatie met de hedendaagse psychologische kennis, met name de emotietheorieën.

In EFT werkt de therapeut met de hele persoon, niet met een syndroom of een klacht, en geeft aandacht aan elke cliënt in zijn of haar uniekheid. De EFT aanpak is daarom eerst en vooral cliëntgericht. Therapeuten nemen de hele persoon in beschouwing en zijn steeds gericht op het vormen van een supportieve, helpende relatie waarin de focus ligt op dat wat voor de cliënt op dat moment het meest belangrijk is. 

EFT is fundamenteel cliëntgericht en experiëntieel, maar een aantal aspecten van Greenbergs aanpak zijn nieuw of zijn een verdere differentiatie van wat we bij Rogers en Gendlin zien. Kenmerkend zijn een hoge mate van procesdirektiviteit en het werken met processignalen (markers) en procestaken (tasks).

Deelnemingsvoorwaarden

Je bent psychotherapeut (4-jarige opleiding beëindigd) of counselor (3-jarige opleiding beëindigd) of zit minstens in het voorlaatste jaar van zulke opleiding.

De stafleden

kurt renders.jpg

Kurt Renders

is klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel, existentieel en emotion focused therapeut en supervisor en erkend trainer in Emotion-Focused Therapy. Coördinator van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie in samenwerking met KU Leuven.

arne heylen.jpg

Arne Heylen

is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntiële, existentiële  en emotion focused therapeut en erkend trainer in Emotion-Focused Therapy en EFT voor koppels (EFT-C). Staflid van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie.

sofie talboom.jpg

Sofie Talboom

is klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel en emotion focused therapeut en trainer in Emotion-Focused Therapy. Staflid en mede-coördinator van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie.

Praktisch

Data

Deze opleiding omvat in totaal 4 dagen gaat door samen met een deel van de studenten van jaar 2 van het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor volwassenen.

eerstvolgende editie gaat door op: 5-6-7-8 feb 2025, telkens van 9.30u tot 17u. (coördinator Arne Heylen)

Onderwijstaal

Nederlands

Locatie

KU Leuven

Kostprijs

895 euro, inclusief hand-outs.

Dranken tijdens de pauzes en lunch zijn niet inbegrepen en breng je zelf mee.

Het inschrijvingsgeld kan in twee delen worden betaald (60% bij inschrijving en 40% bij aanvang), neem hiervoor contact op met info@focusonemotion.be

KMO portefeuille is niet meer mogelijk voor deze opleiding sedert de besparingshervorming van de Vlaamse

Overheid.

Informatie opleiding

contacteer Kurt Renders kurt.renders@focusonemotion.be of Arne Heylen arne.heylen@focusonemotion.be

Informatie over betaling en facturatie

info@focusonemotion.be

Inschrijven

doe je via deze link.

 

 

 

bottom of page