top of page
Emotion-Focused Therapy (EFT) level 1  (4 dagen)

Emotion-Focused Therapy (EFT) level 1 (4 dagen)

In deze 4 daagse training krijg je de basis van de Emotion-Focused Therapy (EFT), een empirisch ondersteunde, emotiegerichte, humanistische behandeling die werd ontwikkeld door Greenberg, Elliot, Watson, Goldman en Rice. 

Deze level 1 training is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals die wereldwijd wordt gegeven. 

De training gaat door in het Nederlands.

Website EFT level 1.jpg

Emotion-Focused Therapie (EFT) is een empirisch ondersteunde (gebaseerd op 25 jaar psychotherapieonderzoek), emotiegerichte, humanistische behandeling, ontwikkeld door Greenberg, Elliott, Watson, Goldman en Rice. Het integreert elementen van persoonsgerichte, gestalt - en experiëtiële therapieën in combinatie met de hedendaagse psychologische kennis, met name de emotietheorieën. In EFT werkt de therapeut met de hele persoon, niet met een syndroom of een klacht, en geeft aandacht aan elke cliënt in zijn of haar uniekheid. De EFT aanpak is daarom eerst en vooral cliëntgericht. Therapeuten nemen de hele persoon in beschouwing en zijn steeds gericht op het vormen van een supportieve, helpende relatie waarin de focus ligt op dat wat voor de cliënt op dat moment het meest belangrijk is. 

EFT is fundamenteel cliëntgericht en experiëntieel, maar een aantal aspecten van Greenbergs aanpak zijn nieuw of zijn een verdere differentiatie van wat we bij Rogers en Gendlin zien. Kenmerkend zijn een hoge mate van procesdirektiviteit en het werken met processignalen (markers) en procestaken (tasks).

Deze level I training is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals wereldwijd gegeven door Greenberg, Elliott en Watson. De gehele opleiding bestaat uit een level A, B (Level I, II en III) en C traning.

Deze opleiding wordt georganiseerd door Focus on emotion met de medewerking van de KU Leuven.

Deelnemingsvoorwaarden: je bent psychotherapeut (4-jarige opleiding beëindigd) of counselor (3-jarige opleiding beëindigd) of zit minstens in het voorlaatste jaar van zo een opleiding.

Data: deze opleiding omvat in totaal 4 dagen gaat door samen met een deel van de studenten van jaar 2 van het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor volwassenen.

eerstvolgende editie gaat door op: 8, 9, 10, 11 januari 2024, telkens van 9.30u tot 17.30u. (coördinator Arne Heylen)

daaropvolgende editie gaat door op: 15, 16, 17, 18 januari 2024 (coördinator Kurt Renders)

Locatie: KU Leuven

Deelnameprijs: 895 euro, inclusief hand-outs.

Dranken tijdens de pauzes en lunch zijn niet inbegrepen en breng je zelf mee.

Het inschrijvingsgeld kan in twee delen worden betaald (60% bij inschrijving en 40% bij aanvang), neem hiervoor contact op met info@focusonemotion.be

KMO portefeuille is niet meer mogelijk voor deze opleiding sedert de besparingshervorming van de Vlaamse Overheid.

Informatie opleiding: contacteer Kurt Renders kurt.renders@focusonemotion.be of Arne Heylen arne.heylen@focusonemotion.be

Informatie over betaling en facturatie: info@focusonemotion.be

Inschrijven: 

voor de editie van 8, 9, 10, 11 januari doe je via deze link.

voor de editie van 15, 16, 17, 18 januari doe je via deze link.

Docenten:

kurt renders.jpg

Kurt Renders is klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel, existentieel en emotion focused therapeut en supervisor en erkend trainer in Emotion-Focused Therapy. Hij coördineert ook het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie in samenwerking met KU Leuven.

arne heylen.jpg

Arne Heylen is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntiële, existentiële  en emotion focused therapeuten erkend trainer in Emotion-Focused Therapy en EFT voor koppels (EFT-C). Hij is tevens staflid van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie.

sofie talboom.jpg

Sofie Talboom is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntieel en emotion focused therapeut en trainer in Emotion-Focused Therapy. Sofie is staflid en mede-coördinator van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie.

gina devos.jpg

Gina Devos is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntieel, existentieel en emotion focused therapeut en supervisor.  Gina is staflid van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie.

bottom of page