top of page

Ontdek onze partners.

Kopie van samenwerking.png
KU Leuven

Focus on emotion werkt samen met KU Leuven voor

  • het Postgraduaat in de Cliëntgerichte Psychotherapie: kinderen en jongeren

  • het Postgraduaat in de Cliëntgerichte Psychotherapie: volwassenen
     

Meer informatie over de opleidingen vind je terug in de opleidingskalender.

QIT Online

Focus on emotion en QIT online hebben een partnership afgesloten.

In het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor volwassenen maakt QIT online een onderdeel uit van het opleidingsprogramma. Vanaf het tweede opleidingsjaar gebruik studenten QIT online om hun therapeutische processen te monitoren. Het systematisch gebruik van cliëntfeedback blijkt een erg waardevolle bron van informatie te zijn voor (beginnende) hulpverleners: het helpt hen een adequate inschatting te maken van het therapeutisch proces en het richt hun aandacht op te verwachten valkuilen en procesblokkades. Daarnaast verschaft het hen inzicht in hoe zij werken met cliënten en het leert hen hoe zij hun kwaliteiten optimaal kunnen inzetten, afgestemd op het concrete cliëntspoor. Uit onderzoek blijkt dat het feedbackgericht werken het competentiegevoel van studenten versterkt. Dit vertaalt zich vervolgens in een beter therapieresultaat.

In het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor kinderen en jongeren wordt gewerkt met QIT4kids. QIT4kids werd speciaal ontwikkeld voor jongeren, kinderen en hun ondersteunend netwerk. De aangepaste tool maakt het mogelijk om ook kinderen en jongeren als volwaardige participanten in het dialogisch proces van de therapie te betrekken.

Focus on emotion wil met het partnership met QIT online het belang benadrukken van de meerwaarde van feedbackgericht werken in psychotherapie, zowel voor de cliënt als voor de hulpverlener.

Outward Bound Belgium

Focus on emotion en Outward Bound Belgium hebben een partnership afgesloten voor de gezamenlijke organisatie van de Specialisatie jaaropleiding Adventure Therapy.

Edumas

Edumas ondersteunt en versterkt digitaal het experiëntieel leren bij Focus on emotion. Deelnemers van langdurige opleidingen kunnen gebruik maken van het Leerplatform

Een bondige update in pdf-vorm

>>> Meer info op www.qitonline.be

>>> Meer info op www.outwardbound.be

>>> Meer info op edumas.be

bottom of page