top of page
Specialisatie werken met het lichaam in psychotherapie - jaaropleiding (10 dagen)
Specialisatie werken met het lichaam in psychotherapie.

 

Vijf experten in de verbinding van lichaam en geest in de klinische praktijk werkten een programma uit van vijf tweedaagsen voor psychotherapeuten.

In deze specialisatieopleiding maak je kennis met het brede landschap van theorieën, methoden en technieken uit de praktijk van experiëntiële psychotherapie en lichaamswerk. Je leert begrijpen hoe je kan samenwerken met professionelen in het lichaamswerk en hoe je het lichaam als leidraad kan nemen in je eigen praktijk.

Je persoonlijke proces wordt doorheen de opleiding op diepgaande wijze gefaciliteerd en ondersteund.

lichaamsgericht.jpg
Voor wie?

Deze opleiding richt zich op psychotherapeuten die in de praktijk staan. 


Inhoud en werkwijze

Centraal in dit aanbod staan experiëntiële theorie en oefeningen, waarbij je als deelnemer meegenomen wordt doorheen verbale, zintuiglijke, motorische en anatomische dimensies van het menselijk lichaam-zijn. Zo verschuift de focus steeds dieper in de laagjes van ons bestaan, steeds vroeger in onze ontwikkelingsgeschiedenis, en telkens ook dichter naar de lichamelijke interactie van cliënt en therapeut – tot en met hands-on elementen uit het lichaamswerk. Tenslotte land je in een creatieve tweedaagse waar je het beleefde en geleerde kan integreren.

De opleiders creëren met de groep telkens opnieuw een veilige oefenruimte en helpen je op weg om de inhoud te vertalen naar je eigen praktijk. Deelnemers worden aangemoedigd om zich verder te verdiepen in aangeboden literatuur en het geleerde uit te proberen in de eigen praktijk, met gelegenheid tot supervisie.


Na deze specialisatieopleiding heb je kennis gemaakt met het brede landschap van theorieën, methoden en technieken uit de praktijk van experiëntiële psychotherapie en lichaamswerk. Je begrijpt hoe je kan samenwerken met professionelen in het lichaamswerk. Je begrijpt hoe je het lichaam als leidraad kan nemen in je eigen praktijk en hebt hier ervaring mee opgebouwd door oefening. Je persoonlijke proces wordt doorheen de opleiding op diepgaande wijze gefaciliteerd en ondersteund.

Programma

Bekijk het volledige programma in pdf

Deelnemingsvoorwaarden

Praktisch

PraPra

Data

5 tweedaagsen of 10 opleidingsdagen, telkens van 9.30u tot 17u.

24-25/11/2023, 19-20/01/2024, 8-9/03/2024, 12-13/04/2024, 24-25/05/2024

Locatie

Oude Abdij, Drongenplein 26/27, 9031 Drongen, www.oudeabdij.be

Kostprijs

1650 euro, inclusief dranken tijdens de pauze en een broodjeslunch 's middags.

Overnachtingen zijn niet inbegrepen maar deelnemers kunnen wel zelf logies boeken bij de locatie indien gewenst.

Het inschrijvingsgeld kan in twee delen worden betaald (60% bij inschrijving en 40% bij aanvang).

Neem hiervoor contact op met info@focusonemotion.be

KMO portefeuille is niet meer mogelijk voor deze opleiding sedert de besparingshervorming van de Vlaamse Overheid.

Inschrijven

door je via het iXtranet én stuur ook een mail naar mathias.dekeyser@focusonemotion.be

Informatie opleiding

contacteer mathias.dekeyser@focusonemotion.be

Informatie over betaling en facturatie

info@focusonemotion.be


Docenten
Mathias.jpg

Mathias Dekeyser

is klinisch psycholoog en cliëntgericht/experiëntieel psychotherapeut en supervisor met ervaring in ambulante, residentiële en mobiele zorgsetting. Sinds 2007 organiseert hij vorming en training in lichaamsgerichte interventies voor diverse gezondheidszorgberoepen en psychotherapeuten.

Saren Swinnen.jpg

Saren Swinnen

is klinisch psychologe, cliëntgericht/experiëntieel therapeut, wholebody focusing therapeut en trainer, kundalini yoga leraar met extra verdieping in "mind and meditation". Sinds een tiental jaar heeft ze een laagdrempelig en meer gespecialiseerd aanbod op de brug tussen lichaam, geest en ziel, zowel voor individuen, groepen en teams. Als mama van drie kinderen houdt ze van "walk the talk".

Catherine.jpg
sophie van de put.jpg
lien zonder achtergrond.png

Catherine Estas

is Doctor in de Psychologie, klinisch psychologe, traumatherapeute (EMDR practitioner en Sensorimotor Psychotherapeute), docente lichaamspsychotherapie, danstherapeute en yogadocente. Ze heeft 15 jaar ervaring met de behandeling van complex trauma bij vluchtelingen, in residentiële psychiatrie en in privé praktijk.

Sophie van de Put

is kinesitherapeute gespecialiseerd in Fasciatherapie MDB en Experiential Bodywork®, werkzaam sinds 2011 in Groepspraktijk Zuid te Antwerpen in samenwerkingsverband met psychotherapeuten voor geïntegreerde zorg bij psychosomatiek en trauma. Zij is docente bij Fascia College en begeleidt maandelijkse transdisciplinaire intervisiegroepen voor lichaams- en psychotherapie.

Lien Van Oost

is klinisch psychologe met 15 jaar ervaring in het experiëntieel pychotherapeutisch (trauma)werk met kinderen, jongeren en volwassenen. Vanuit persoonlijke en professionele ervaringen met de beperkingen van psychologische hulpverlening, is zij sterk gedreven om de brug naar het lichaamswerk te bewandelen en anderen via creatieve werkvormen hun eigen pad te laten ontdekken.

bottom of page