top of page

Emotion Focused Therapy (EFT) level 2

6 daagse opleiding, in samenwerking met KULeuven

Deze level 2 training is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals die wereldwijd wordt gegeven door Greenberg, Elliott en Watson. De gehele opleiding bestaat uit een level A, B (Level I, II en III) en C training.

Website EFT level 2.jpg
Inhoud en werkwijze

In deze 6 daagse vervolgtraining bouw je verder op EFT level 1: verdere toepassingen van de lege stoel-methodiek voor unfinished business, twee-stoelendialoog voor "conflict-splits" onder meer bij depressie en sociale angst, meaning protest, alliantiebreuken en hoe deze te repareren, ...

Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod: verdere toepassingen van de lege stoel-methodiek voor unfinished business, twee-stoelendialoog voor "conflict-splits" onder meer bij depressie en sociale angst, meaning protest, alliantiebreuken en hoe deze te repareren, ...

Theorie, demonstratie van praktijk en rollen- en situatiespellen worden gebruikt om deze materie levendig te doceren.

Emotion-Focused Therapie (EFT) is een empirisch ondersteunde (gebaseerd op 25 jaar psychotherapieonderzoek), emotie-gerichte, humanistische behandeling ontwikkeld door Greenberg, Elliott, Watson, Goldman en Rice. Het integreert persoonsgerichte- , gestalt - en existentiële therapieën in combinatie met de hedendaagse psychologische kennis, met name de emotietheorieën.

In EFT werkt de therapeut met de hele persoon, niet met een syndroom of een klacht, en geeft aandacht aan elke cliënt in zijn of haar uniekheid. De EFT aanpak is daarom eerst en vooral cliëntgericht. Therapeuten nemen de hele persoon in aanmerking en zijn steeds gericht op het vormen van een supportieve, helpende relatie waarin de focus ligt op dat wat voor de cliënt op dat moment het meest belangrijk is. EFT is fundamenteel cliëntgericht en experiëntieel, maar een aantal aspecten van Greenbergs aanpak zijn nieuw of zijn een verdere differentiatie van wat we bij Rogers, Gendlin en Perls zien. Kenmerkend zijn een hoge mate van procesdirectiviteit en het werken met proces-signalen (markers) en proces-taken (tasks).

 

Deelnemingsvoorwaarden

 

Je hebt EFT level 1 volledig afgerond.

De stafleden

kurt renders.jpg

Kurt Renders

is klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel, existentieel en emotion focused therapeut en supervisor en erkend trainer in Emotion-Focused Therapy. Coördinator van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie in samenwerking met KU Leuven.

arne heylen.jpg

Arne Heylen

is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntiële, existentiële  en emotion focused therapeut en erkend trainer in Emotion-Focused Therapy en EFT voor koppels (EFT-C). Staflid van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie.

sofie talboom.jpg

Sofie Talboom

is klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel en emotion focused therapeut en trainer in Emotion-Focused Therapy. Staflid en mede-coördinator van het 4-jarig Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie.

Praktisch

Data

deze opleiding omvat 6 dagen gaat door samen met een deel van de studenten van jaar 3 van het Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie voor volwassenen. Start 21.11.2024.

Dag 1 - 21/11/2024 

Case formulation

Dag 2 - 12/12/2024

Empathy and empathic attunement

Dag 3 - 09/01/2025

Empathy and empathic attunement

Dag 4 - 16/01/2025 

Twee stoelen dialoog gevorderd / self-interruption

Dag 5 - 13/02/2025

Self-damaging split/ self-soothing

Dag 6 - datum volgt nog

Meaning protest/ unfinished business gevorderd

Onderwijstaal

Nederlands

Locatie

KULeuven

Kostprijs

1.195 euro, inclusief hand-outs.

Dranken tijdens de pauzes en lunch zijn niet inbegrepen en breng je zelf mee.

Het inschrijvingsgeld kan in twee delen worden betaald (60% bij inschrijving en 40% bij aanvang), neem hiervoor contact op met info@focusonemotion.be

KMO portefeuille is niet meer mogelijk voor deze opleiding sedert de besparingshervorming van de Vlaamse Overheid.

Informatie opleiding

contacteer Kurt Renders kurt.renders@focusonemotion.be 

Informatie over betaling en facturatie

info@focusonemotion.be

Inschrijven

via mail deze link

 

 

bottom of page